Skip to main content

Actuacions

Les iniciatives o projectes que desenvolupem a l'entitat s'engloben entorn de set línies d'actuació.

Serveis compartits de l'Administració electrònica

  • Fomentem l'ús de serveis avançats per part de la ciutadania i les empreses per fer que l'administració pública sigui permeable a les necessitats de les pimes i els ciutadans.
  • Continuem treballant amb els plans d'alfabetització digital i de lluita contra la bretxa digital, social i econòmica.
  • Concentrem esforços en la "capacitació digital" i la "formació per a l'ocupació"

Serveis públics electrònics

  • El nostre objectiu és passar de l'administració electrònica a l'administració eficient, gràcies -entre altres aspectes- a l'ús intensiu de les noves tecnologies. Aquestes no només permeten aconseguir importants estalvis en els costos sinó també, sobretot, prestar serveis públics de més qualitat als ciutadans.

Economia digital

  • Ajudem a augmentar la productivitat i competitivitat de les empreses i que facin el salt a la internacionalització.
  • Els continguts digitals, amb nous models de negoci i de gestió de drets, estan pensats per a ser una font de creació d'ocupació i de riquesa.

Dominis

Red.es té encomanada l'autoritat de registre dels noms de domini d'internet sota el codi de país corresponent a Espanya ".es". Les actuacions es realitzen d'acord amb les directrius establertes pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme conforme a l'ICANN (Internet Corporation for Assigned Names & Numbers) i les guies derivades del mercat internacional.

Rediris

Destinat a millorar la capacitat i l'extensió de les xarxes de telecomunicacions perquè suportin el desenvolupament de la societat de la informació. Per això, hi incorpora connexions ultraràpides tant fixes com mòbils capaces de donar suport als serveis existents i millorar-ne les prestacions.

Ontsi

Du a terme el seguiment i l'anàlisi del desenvolupament del sector de les telecomunicacions i de la societat de la informació. Se n'encarrega mitjançant l'elaboració, la recollida, la síntesi i la sistematització d'indicadors, estudis i serveis d'informació de referència de la indústria TIC a Espanya.

Participades

Red.es treballa conjuntament amb diferents organismes dels quals formem part a través dels seus òrgans de direcció.