Alberto Pérez Gómez, director de RedIRIS

El Consell d’Administració de Red.es del passat 26 d’octubre va nomenar Alberto Pérez Gómez nou director de RedIRIS (xarxa acadèmica i de recerca espanyola).

Abans d’incorporar-se a Red.es, Alberto Pérez va estar treballant del 1999 al 2002 a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, i del 1994 al 1999 com a professor de dret constitucional i comunitari a la Universitat d’Alcalá, on es va llicenciar. Va fer la seua tesi doctoral sobre regulació de les comunicacions, ha publicat dos llibres i nombrosos articles sobre polítiques del sector TIC, ha assessorat institucions i governs europeus en el marc de la seua col•laboració amb l’European Audiovisual Observatory i amb la Universitat d’Oxford, i ha sigut ponent en múltiples cursos i conferències del sector. Va realitzar també un Executive MBA de l’Institut d’Empresa, i és traductor-intèrpret jurat d’anglès i francès del Ministeri d’Afers Exteriors.

Alberto treballa des del 2002 a Red.es. Es va incorporar per treballar al Registre de Dominis “.es”, i col•labora des d’aleshores en la seua representació internacional en fòrums com ICANN o CENTR (associació europea de registres territorials de dominis de primer nivell).

El 2004 va assumir la funció de subdirector de RedIRIS, i s’ocupava de temes de gestió econòmica, de personal, de la cartera de servicis i de projectes, incloent la seua participació en el desplegament de RedIRIS-NOVA. A més, ha representat RedIRIS en fòrums internacionals com GÉANT Association (associació europea de xarxes acadèmiques i de recerca, del Comité de Direcció del qual va formar part del 2007 al 2016).